Известие

Collapse
No announcement yet.

Алтернатора "вие"???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алтернатора "вие"???

Ясно е че трябва да се сменяват лагери , въпроса ми е как се сваля това чудо , вярно ли е че трябва да се "откачи малко" магарето?

Кой може да го свали-качи и най вече колко ще ми струва?

Цената на демонтаж-монтаж , живо ме интересува , щото днес не попитах колко ще ми струва смяна на външно каре...и ми струваше ПЕТДЕСЕТ лева.
    Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Откачаш двуцевката, сваляш задния тампон барабар със стойката и буташ мотора напред като същевременно вадиш алтернатора.После в обратен ред.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Май има и някаква възможност със сваляне на всмукателния колектор която е по-сложна но ако нямаш канал е някакъв вариант... Не знам точно кое се сваля, но познат ми каза, че го е правил заради алтернатора точно на ГТВ.

Comment

Е никой ли не е правил тая работа , в сервиз ... та да каже колко му е струвало , къде...???

А и очакваш евентуално някой да каже "Ела , ще ти свършим работа за едиколкоси пари"...демек оферта някаква???
        Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Няма такава практика във форума, т.е. оферта от сервиз в темата.
          Може да си избереш сервиз в Общ технически, и да отправиш запитване в тема, на ЛС или по телефона.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ако избереш варианта с махане на колекторните тръби,приготви и пари за гарнитура на колекторите)).Аз имах същия проблем(40лв.ми струваше само за труд,правих ремонта пролетта),майстора небеше сменял на ГТВ и се видя в чудо,Аз също
            Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
            ALFA GTV 98'-155hp,2.0 T.Spark

Comment

Не че нещо ама ми се струва че имаше по едно време такава тема. Потърсете малко с търсачката.
              Варианта с всмукателния колектор не е добър.
              По евтино и лесно е с изпускателния. Малко е тясно , ама ...
              Като пари не мога да помогна , че ще малко като реклама

Comment

Най практично ми звучи съвета на колегата Kuker ...като че ли???
                Алфа 156 1.8ТС+ГИ-метан

Comment

Колега, тука 50 лв. ще ти струва само махането и слагането. Ремонта отделно. Процедурата по махането и слагането трае общо около 2 часа.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                  X